Vask av dunprodukter

Bergen Dun Allergi

Forny din dundyne og dunpute

Vi tilbringer 1/3 av livet vårt i sengen, uten at vi tenker særlig mye over dynen og putens vedlikehold og vask. Hver natt avgir man mer enn ½ liter væske, noe via utåndingsluften, men det meste i form av svette.
En del av svetten tas opp i dynen og puten, og det fører til at dunene og fjærene etter hvert klumper seg sammen. Dynen føles tyngre og isoleringsevnen reduseres.
Ingen produkter tåler vann bedre enn dun og fjær fra gjess og ender – disse dyrene er jo nesten mer i vann enn på land! Dessuten er dyne- og putetrekket fremstilt i 100 % bomull og tåler vask.

Dundynen vaskes i en 7 kg vaskemaskin på 60 °C. Skal sentrifugeres godt og tromles sammen med en sko eller et par tennisballer på 80-90 °C. Ofte opptil 3-4 timer. Ta dynen ut av tørketrommelen og rist den under tørkeprosessen. Det er svært viktig at dunene er helt tørre, da de ellers kan begynne å mugne.
Puter kan vaskes i en vanlig 5 kg vaskemaskin.

Husk alltid å bruke enzymfritt vaskemiddel til dunprodukter, og følg alltid vaskeanvisningen på dunproduktet og doseringsveiledningen på vaskemiddelet.

Produkter med trekk i silke og med ederdun må ikke vaskes. Disse kan renses på profesjonelt renseri.