Godkjenninger

Bergen Dun Godkjenninger

Finn rundt i merkejungelen

Bergen Dun OEKO-TEX Standard 100 i klasse 1

OEKO-TEX® STANDARD 100 Klasse I

OEKO-TEX® STANDARD 100 er en internasjonal, frivillig produktkontroll for tekstiler. Standarden skal bl.a. sikre at dundyner og -puter er av høyeste helsemessige kvalitet, og dermed ikke er skadelig for brukeren.

OEKO-TEX® STANDARD 100 finnes i fire produktklasser, som atskiller seg på mengden av tillatte restkjemikalier i det ferdige produktet. Klassifiseringen fremgår ikke av merket.

Hos Bergen Dun har vi valgt å sertifisere alle produkter etter de strengeste kravene i Klasse I, dvs. at produktene kan brukes til babyer
Klasse I standarden har noen svært lave grenseverdier for innholdet av bl.a.:
• Formaldehyd (kan gi allergi)
• Tungmetaller (kan gi eksem og skade indre organer og sentralnervesystemet)
• Pesticider (kan påvirke nervesystemet, indre organer og forplantningsevnen)

Bergen Dun Downafresh Logo

Downafresh® greenLine

Downafresh® greenLine er din garanti for et rent kvalitetsprodukt som er fremstilt iht. de strengeste vaskekravene som gjelder i Europa. Dette betyr at råfjærene vaskes etter forskrifter så de oppfyller et krav om renhet, samt at de tørkes ved mer enn 100° C.

Dermed oppnås sikkerhet for fjerning av flere elementer som: H5N1-stammen (fugleinfluensa), keratin (skjell fra dun og fjær), bakterier og sopp, såperester og andre organiske rester.

Brukere av Downafresh® greenLine-merket er pålagt å få sine produkter inspisert regelmessig av et uavhengig testlaboratorium for å sikre at hygieniske, rene og miljøvennlige krav blir oppfylt. Bruk bare rengjøringsmidler som ivaretar fyllmaterialets miljø og naturlighet. Dunet kan spores helt til produsenten.

NOMITE

NOMITE

NOMITE-merket er forbrukerens garanti for at dunproduktet ikke kan inneholde husstøvmidd. Trekket er vevd så tett at verken husstøvmiddens ernæring, hudavskalling fra mennesker eller midden selv kan trenge gjennom.

I motsetning til hva mytene forteller, er dun og fjær ikke årsak til allergiske reaksjoner. Synderen er oftest husstøvmidden. Det finnes flere vitenskapelige undersøkelser som dokumenterer ovenstående. Derfor kan husstøvallergikere trygt kjøpe dunprodukter merket med NOMITE. Dunprodukter kan også vaskes på 60° C, hvor husstøvmidden dør.

DOWNPASS

Etiketten DOWNPASS er en garanti for høy kvalitet og en visshet om at dun og fjær som brukes som fyllmateriale, er anskaffet på en etisk forsvarlig måte og kommer fra strengt kontrollerte og sporbare forsyningskjeder. I tillegg overvåkes kvaliteten på alle produktene av uavhengige testinstitutter.
Ingen dun og fjær stammer fra levende plukking
Ingen dun og fjær stammer fra produksjon av foie gras
Fuglene overvåkes gjennom hele oppveksten
Dun og fjær er sporbare
Kvaliteten på dun og fjær er testet

Det betyr at dun og fjær er sporbare og at fuglene har levd et fullverdig liv.

Dun og fjær i klasse 1

Dun og Fjær – klasse 1

Dun og fjær kan deklareres i 3 klasser under EN12934-normen. Alle Bergen Duns produkter er deklarert i henhold til klasse 1, som betyr at alle dun og fjær er nye og av høyeste kvalitet.

De to øvrige klassene graduerer kvaliteten nedover. Hvis det ikke står noe om «klasse» på varedeklarasjonen, kan det være snakk om et klasse 3-produkt. I denne klassen kan man bruke mer enn 15 % brukte dun (dun som noen har sovet i) og andre fremmede materialer.

Sørg alltid for å få et produkt merket med klasse 1, så er du sikret en dyne eller pute med nye, skjønne dun. Derfor er alle Bergen Duns etiketter merket med «klasse 1».